Ναντίν Γκόρντιμερ στο «Megaron Plus»

Ναντίν Γκόρντιμερ στο «Megaron Plus»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διάσημη συγγραφέας, η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας (1991) Ναντίν Γκόρντιμερ ανοίγει με τη διάλεξή της την ερχόμενη Δευτέρα (3/10), τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων «Megaron Plus» στο Μέγαρο Μουσικής. Το πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου σημαδεύουν οι παρουσίες επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαλέξεις από γνωστούς αρχιτέκτονες κι ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Ραντεβού τη Δευτέρα (στις 7 το απόγευμα) στην Αίθουσα Φίλων όπου η Ναντίν Γκόρντιμερ θα διαβάσει αποσπάσματα βιβλίων της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» («Μια ιδιοτροπία της φύσης», «H ιστορία του γιου μου», «Το όπλο του σπιτιού», «Ενας τυχαίος εραστής» κ.ά.), θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει βιβλία της. Την ερχόμενη Τρίτη (4/10, 7 μ.μ.) το Μέγαρο προσφέρει το βήμα της αίθουσας «Νίκος Σκαλκώτας» για να ακουστούν οι «Εμπειρίες και οι Σκέψεις τεσσάρων Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς». Είναι οι Νίκος Βαρόπουλος, καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Paris VI, Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής στο Harvard Medical School και στο College de France, Ιωάννης Ηλιόπουλος διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής της Ecole Normale Superieure στο Παρίσι και Φώτης Καφάτος, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας, πρώην γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας της Χαϊδελβέργης.

Από τις 6 έως και τις 25 Οκτωβρίου το φουαγιέ της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» θα μεταμορφωθεί ειδικά για την έκθεση φωτογραφίας με θέμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου: «ZeroCarbonCity, Βορράς-Νότος, Ανατολή-Δύση», ενώ στις 20 Οκτωβρίου ο Ματ Κόλινς, ερευνητής και διευθυντής στον Τομέα των Κλιματολογικών Αλλαγών του Κέντρου Hadley, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Νέα Σύνορα στην έρευνα των κλιματικών αλλαγών». Μια επίσης ενδιαφέρουσα έκθεση «H τέχνη του ιταλικού design» εγκαινιάζεται στις 8 Οκτωβρίου με επιμελητές τους Ιταλούς αρχιτέκτονες Alessandro και Francesco Mendini σε συνεργασία με τον Ελληνα Σωτήριο Παπαδόπουλο. Για το σύνολο του έργου του θα μιλήσει στις 10/10 ο Νίκος Βαλσαμάκης, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου ο διάσημος αρχιτέκτονας Mario Botta θα δώσει διάλεξη με θέμα «Αρχιτεκτονική και Πόλη: τα πρόσφατα έργα». Αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους είναι η έκθεση «Matisse/Picasso. Εικαστικό παιδικό εργαστήρι για το έργο τους» που έρχεται από το Κέντρο Πομπιντού (26/11-15/12). Στις 13 Δεκεμβρίου, υπό την εποπτεία του Γάλλου δημοσιογράφου και συγγραφέα Bernard Pivot θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας στην Αθήνα στο πλαίσιο των Βραβείων της Γαλλικής Γλώσσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή