Για τη φύση και τον έρωτα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγούδια για τη φύση και τον έρωτα από τη Δημοτική Παραδοσιακή μας μουσική θα παρουσιάσει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου η Δόμνα Σαμίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. H Μικρασιάτισσα ερμηνεύτρια έχει αφιερώσει πάνω από πενήντα χρόνια στην παραδοσιακή μουσική.

Η Δόμνα Σαμίου όμως είναι κάτι παραπάνω από ερμηνεύτρια, είναι η ίδια ερευνήτρια. Από μικρή ηλικία με το μαγνητόφωνό της κατέγραφε παραδοσιακά τραγούδια, και σήμερα έχει μια συλλογή 4.000 τραγουδιών. Από αυτή την πολύτιμη συλλογή είναι επιλεγμένα τα τραγούδια που θα ακουστούν στο Ηρώδειο. Κάποια από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Οπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, έχει ήδη ηχογραφήσει τέσσερις δίσκους που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. «Οσο μεγαλώνω οι αισθήσεις μου αρχίζουν να με εγκαταλείπουν, η ακοή μου, η όραση. Αυτό που παρακαλάω είναι να μη με αφήσουν οι φωνητικές μου χορδές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις εποχές

Η παράσταση είναι δομημένη σύμφωνα με τις 4 εποχές και είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει το φθινόπωρο και το χειμώνα και το δεύτερο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Βασισμένα στο θέμα των τραγουδιών θα παρουσιαστούν και δρώμενα που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα. Μαζί με τη Δόμνα Σαμίου θα τραγουδήσουν οι: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Δημούδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Αντώνης Μαρτσάκης και Μιχάλης Ζάμπας. Ακόμα στην παράσταση συμμετέχουν χορωδοί και χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή των εισιτηρίων είναι χαμηλή έπειτα από επιμονή της Δόμνας Σαμίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή