H επιτροπή στον τόπο της τραγωδίας

H επιτροπή στον τόπο της τραγωδίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργά χθες το βράδυ κατάφεραν να μπουν, τελικά, στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης δύο μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΥΠΠΟ, οι κ. Χανδακάς και Πενέλης, και είδαν το στέγαστρο απέξω. O κ. Χανδακάς είχε ήδη επισκεφθεί το χώρο την ημέρα της καταστροφής, αλλά επιθυμούσε και ο κ. Πενέλης να έχει ιδία αντίληψη. Σε πρώτη φάση θα συγκεντρωθούν στοιχεία, και την επόμενη Πέμπτη η επιτροπή θα κάνει την πρώτη της συνάντηση. Το ΥΠΠΟ θα δώσει έγγραφη εντολή ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του για συλλογή στοιχείων.

Ολοι, πάντως, συμφωνούν ότι θα είναι μια υπόθεση χρονοβόρα, αφού εκτός από τις δύο επιτροπές που έχει ορίσει το ΥΠΠΟ, ανάλογες επιτροπές αναμένεται να συστήσουν το Τεχνικό Επιμελητήριο, η Αρχαιολογική Εταιρεία, η κατασκευαστική του έργου εταιρεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες των θυμάτων.

Η πρώτη εκτίμηση όσων είχαν εικόνα του χώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως το πρόβλημα δεν είναι στατικό, και επικεντρώνονται σε τρεις πιθανότητες: πρόβλημα μελέτης εφαρμογής ή αστοχία υλικού ή πρόβλημα στο χωροδικτύωμα.

Είναι σίγουρο ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για τη εξαγωγή συμπερασμάτων θα είναι μακρύς. Εξίσου σίγουρο είναι ότι η προστασία των αρχαίων απαιτεί ταχείες ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή