Σύγχρονη θεατρική σκέψη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύγχρονη θεατρολογική σκέψη δίνει βήμα το A΄ Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Θέατρο και θεατρικές σπουδές στο κατώφλι του 21ου αιώνα», το οποίο ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συνέδριο, αφιερωμένο στη μνήμη της Λήδας Τασοπούλου, συγκεντρώνει περίπου 50 ειδικούς από διάφορες χώρες με σκοπό να ορίσει ένα πλαίσιο διεθνούς προβληματισμού για την επιστήμη του θεάτρου στον νέο αιώνα.

«Το συνέδριο θα προσπαθήσει να θέσει ερωτήσεις», σημειώνει ο καθηγητής Βάλτερ Πούχνερ. «Μπορεί ο καιρός για τις απαντήσεις ακόμα να μην έχει έρθει· βρισκόμαστε στην αρχή του νέου αιώνα και προφανώς μιας νέας εποχής – όχι μόνο για το θέατρο. (…) H δυσκολία είναι να βρεθούν οι σωστές ερωτήσεις, και οι απαντήσεις θα έρθουν στην ώρα τους από μόνες. Και μπορεί να μην είναι μόνο μία, αλλά πολλές. Γιατί το αντίθετο του σωστού δεν είναι οπωσδήποτε το λάθος, αλλά μπορεί ένα άλλο σωστό».

Το συνέδριο οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με μέλη της οργανωτικής επιτροπής τούς κ. B. Πούχνερ, Σπ. Ευαγγελάτο, A. Ταμπάκη κ.ά. H αρχή του συνεδρίου συνοδεύτηκε από την αναγόρευση, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Marvin Carlson, διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή Θεατρολογίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή