Ελληνικές ημέρες στη Βιέννη

Ελληνικές ημέρες στη Βιέννη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάστηκαν στη Βιέννη οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού με τίτλο «Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη». Την αυστριακή πρωτεύουσα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΠ Σταμ. Μαύρος και συναντήθηκε με εκπροσώπους και υπεύθυνους πολιτιστικών φορέων της πόλης, ενώ παρευρέθη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη, με την οποία άνοιξαν οι εκδηλώσεις. O γραμματέας του Μεγάρου Συναυλιών στη Βιέννη ξενάγησε τον κ. Μαύρο στις αίθουσες όπου θα φιλοξενήσουν τις συναυλίες «Τα παιδιά του Ολύμπου» και σημείωσε ότι η προπώληση των εισιτηρίων ξεπέρασε το 70% της πληρότητας.

Η ελληνική κοινότητα της Βιέννης είναι η αρχαιότερη στον γερμανόφωνο χώρο. O πρόεδρος του ΟΠΕΠ επισκέφθηκε την κατοικία του μεγαλύτερου εν ζωή γλύπτη στην Αυστρία, του Ιωάννη Αβραμίδη (φωτογραφία), στον οποίο η αυστριακή κοινωνία τρέφει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό

Μια απρόσμενη προσφορά περίμενε τον κ. Μαύρο στη Βιέννη. H Βιεννέζα φιλέλλην Sylvia Goldnagl εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση να παραχωρήσει στην Ελλάδα έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο της Βιέννης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις πολιτιστικές δράσεις προβολής του ελληνικού πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή