Κηδεύτηκε ο Αγ. Τσοπανάκης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κηδεύτηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στη γενέτειρά του, στο χωριό Σάλακος Ρόδου, ο γλωσσολόγος και ακαδημαϊκός Αγαπητός Τσοπανάκης.

Ηταν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους του 20ού αιώνα και αναγορεύτηκε διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Πίζας από το 1932 ήδη. Το 1944 εξελέγη υφηγητής της Γλωσσολογίας, το 1950 έκτακτος υφηγητής και το 1955 τακτικός καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και δίδαξε έως το 1973.

Μετά τη μεταπολίτευση, κατά διαστήματα δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη στελέχωση και στην οργάνωση της οποίας συνέβαλε. Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 1984 και πρόεδρός της το 1998. Υπήρξε μέλος και πρόεδρος (1970-1974) του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη και συμμετείχε σε επιτροπές του υπουργείου Παιδείας για τη Μέση Εκπαίδευση.

Υπέγραψε, ανάμεσα σε πολλά, τα βιβλία «Συμβολή στην έρευνα των ποιητικών λέξεων», «Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής λογοτεχνίας», «Ελληνική Γραμματική» (Θεσσαλονίκη, 1994).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή