Τζαζ-φλαμένκο με Τσικ Κορία

Τζαζ-φλαμένκο με Τσικ Κορία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα σήμερα για το 17ο Φεστιβάλ Εθνο-Τζαζ του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων Δημήτρια, με τον Τσικ Κορία και τους Touchstone να δίνουν μία μοναδική τζαζ-φλαμένκο συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο «I. Βελλίδης» στο πλαίσιο της έθνικ συνάντησης.

Πρόκειται για έναν από τους σύγχρονους μύθους της τζαζ και της παγκόσμιας σκηνής, σε μία απρόσμενη μουσική συνεύρεση με τα μέλη των Touchstone, που δεν είναι άλλα από τα βασικά στελέχη της μπάντας του Πάκο ντε Λουθία. O Τσικ Κορία στο πιάνο, ο Τσαρλς Μπέναβεντ με μπάσο, ο Τομ Μπρέχτλαϊν στα ντραμς, ο Χόρχε Παρντό με σαξόφωνο και φλάουτο και ο Ρούμπεμ Ντάντας στα κρουστά παρουσιάζουν για πρώτη φορά μία τζαζ-φλαμένκο συναυλία που εμβαθύνει στις ισπανικές επιρροές και μουσικές μνήμες του μεγάλου αυτού συνθέτη και σολίστα που έχει τιμηθεί με 9 βραβεία Γκράμμι.

Το Εθνο-Τζαζ Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 20 του μηνός, όπου, μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν και η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ (στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ καθώς και ελληνικά σχήματα και Ελληνες μουσικοί. Παράλληλα στον πολυχώρο του Μύλου θα φιλοξενείται έκθεση εξωφύλλων τζαζ δίσκων, ενώ νέοι μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη θα παίζουν ζωντανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή