«Ποίηση» με τα μάτια του ποιητή

«Ποίηση» με τα μάτια του ποιητή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τεύχος που βαθαίνει τη γνώση μας για τους ποιητές είναι το τεύχος 26 του εξαμηνιαίου περιοδικού «Ποίηση». Πρώτα απ’ όλα για τις συνθήκες της προσωπικής δημιουργίας τους. Στο ειδικό αφιέρωμα του τεύχους με τίτλο «Το ποίημα του ποιητή» δεκαέξι ποιητές από διαφορετικές γενιές καλούνται να επιλέξουν ένα ποίημά τους με το οποίο έχουν ιδιαίτερη σχέση και στη συνέχεια να σχολιάσουν τη σχέση αυτή. Ετσι, όχι μόνο παρακολουθούμε αποτυπωμένες ποικίλες στάσεις και σχέσεις γράφοντος και γραπτού, αλλά διά μέσου αυτών κερδίζουμε μια πολύτιμη, στην υποκειμενικότητά της, ανάγνωση του ποιήματος. Οι ποιητές είναι: Δενέγρης, Ρουκ, Δαράκη, Γκανάς, Χιόνης, Πρατικάκης, Λαϊνά, Πατίλης, Καλοκύρης, Μαυρουδής, Μαστοράκη, Χριστοδούλου, Χατζόπουλος, Σερέφας, Τοπάλη, Κωτούλα.

Από τα πολλά και ενδιαφέροντα κείμενα του τεύχους για Ελληνες και ξένους ποιητές, στεκόμαστε στο κείμενο του Αρη Μπερλή για τον Γιώργο Χειμωνά, στο οποίο προσεγγίζει την καινοτόμο και ριζοσπαστική του γραφή και την απαράμιλλη ικανότητά του να φωτίζει ο ίδιος το πρωτότυπο έργο του.

Ενα τεύχος με πλήρεις μεταφραστικές εργασίες και ολοκληρωμένα δοκιμιακά εγχειρήματα, σχόλια και κριτικές, ένα σύμπαν ποιητικής που βαθαίνει και πλουτίζει την αναγνωστική εμπειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή