Πρεμιέρες στην Πειραματική

Πρεμιέρες στην Πειραματική

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέες πρεμιέρες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Η Πειραματική Σκηνή (Θέατρο από Μηχανής) ανεβάζει την Παρασκευή τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στη Μικρή Σκηνή και την ερχόμενη Παρασκευή, στις 17 του μηνός, τη σκυτάλη θα πάρει «Το βλέμμα του μελαψού άνδρα» του Ιγνάθιου δελ Μοράλ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στη Μεγάλη Σκηνή.

Σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα του «Ταρτούφου», «η επιλογή για μετάφραση του συγκεκριμένου έργου δεν είναι τυχαία. Η θρησκευτική υποκρισία, ο ακραίος φανατισμός και συντηρητισμός, η κίβδηλη φιλανθρωπία, καθώς και η προσπάθεια χειραγώγησης των συνειδήσεων είναι φαινόμενα που εξακολουθούν να είναι ισχυρά και επίκαιρα, τόσο στην εποχή της προεπαναστατικής Ελλάδας, όσο και στις μέρες μας, αποδεικνύοντας πως η αλυσίδα του «Ταρτουφισμού» δεν έχει τέλος».

Οσο για «Το βλέμμα του μελαψού άνδρα», ο Στάθης Λιβαθινός λέει: «Δυο μαύροι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, εγκαταλελειμμένοι σε μια παραλία κάποιας ευρωπαϊκής χώρας, συναντιούνται με τον δυτικό πολιτισμό. Οι γλώσσες μπερδεύονται, οι κόσμοι συγκρούονται». Οι παραστάσεις και των δύο έργων του Εθνικού Θεάτρου θα διαρκέσουν έως τις 21 Μαΐου.

Από σήμερα, οι φίλοι του θεάτρου θα μπορούν να παρακολουθήσουν το έργο «Low level panic» της Clare McIntyre στο θέατρο «Ανεσις» σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez. Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον, το οποίο φέρει την υπογραφή μιας ταλαντούχου συγγραφέως με σύγχρονη φεμινιστική ματιά και ιδιόρρυθμη γραφή. Στην Ελλάδα ανεβαίνει έργο της για πρώτη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή