ATZENTA

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τις Ελληνίδες. Ωρα έναρξης 11 π.μ. (Ολομέλεια). Στις 12.45 μ.μ. στο Περιστύλιο παρουσιάζεται το βιβλίο «Μισός αιώνας γυναικείας ψήφου, μισός αιώνας γυναίκες στη Βουλή» της Μάρως Παντελίδου – Μαλούτα.

– Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Ιωάννου διοργανώνουν οι εκδόσεις Κέδρος στο νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, 8 μ.μ.).

– Δημόσια συζήτηση με θέμα «Παραδοσιακή δημοσιογραφία και η πρόκληση των νέων μέσων» με τον Αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Μπιλ Κόβατς στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (7 μ.μ.).

– «H αναστήλωση των Προπυλαίων» και «H αναστήλωση του Ερεχθείου». Ομιλίες των T. Τανούλα και Φ. Μαλλούχου – Tufano στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου (6.30 μ.μ.).

– Γνωριμία με τον Μάνο Βουράκη συγγραφέα του βιβλίου «Φάδερ Ημών» (εκδ. Ωκεανίδα) στο κέντρο σύγχρονης τέχνης «Ιλεάνα Τούντα» (Αρματολών και Κλεφτών 48, 7.30 μ.μ.).

– «Το επόμενο βήμα». Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννου Παπαντωνίου (εκδ. Καστανιώτη) στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Θεόδωρου B. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84, 1 μ.μ.).

– «Πάρος, τοπογραφία της αρχαίας πόλης και νέες ανασκαφές – Δεσποτικό, η αποκάλυψη ενός άγνωστου ιερού του Απόλλωνος». Διάλεξη του Γιάννου Κουράγιου στην Αρχαιολογική Εταιρεία (6 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ πιάνου του Γκριγκόρι Σοκολόφ στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.).

– Εναρξη του 3ου Κύκλου του Grand Prix Maria Callas στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής (6.30 μ.μ.).

– Πρώτη εκδήλωση του 3ου Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Εκκλησιαστικού Οργάνου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου (8 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

Με ειδική τιμή απόψε τα εισιτήρια στη θεατρική σκηνή της Αθηναΐδος («Διαμάντια και Μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη με τη Ζωή Λάσκαρη) και στο θέατρο «Εμπρός» («Addio del Passato» της Λείας Βιτάλη) με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή