Ο φωτορεπόρτερ των διασημοτήτων

Ο φωτορεπόρτερ των διασημοτήτων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν ποζάρει στο φακό του η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρλον Μπράντο, ο Πελέ και δεκάδες άλλοι. Η έκθεση με τίτλο «VIP’s» που εγκαινιάζεται αύριο το βράδυ στις γκαλερί Κέννεντυ και Χατζηκυριάκος-Γκίκας (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), φέρνει στο φως, το έργο ενός από τους πιο σημαντικούς Ελληνες φωτορεπόρτερ των τελευταίων δεκατιών· του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα. Τα έργα της έκθεσης αποτελούν μέρος της φωτοειδησεογραφικής καριέρας του ως φωτορεπόρτερ της Ενωσης από το 1961 και μετέπειτα ως ανταποκριτή του μεγάλου διεθνούς πρακτορείου Associated Press. Οι φωτογραφίες του αποτελούν αδιάσειστα ντοκουμέντα στιγμών διαφόρων προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής, του αθλητισμού, που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας. Παρουσιάζουν όψεις της αθηναϊκής ζωής περίπου τεσσάρων δεκαετιών, τις οποίες είναι φυσικό να αγνοούν οι νεότεροι.

Ο Σαρρηκώστας, με το εξαιρετικό ένστικτο του φωτορεπόρτερ, απεικονίζει μεγάλης ή μικρής σημασίας γεγονότα και συμπυκνώνει με τις φωτογραφίες του πληθώρα πληροφοριών οι οποίες συμπληρώνουν ή προεκτείνουν καταγραφές σε κείμενα πρόσφατων εξιστορήσεων. Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ώς τις 14 Απριλίου, επιμελείται ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ν. Κατσίγερας. Παράλληλα με τα εγκαίνια, αύριο το βράδυ θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «Αναμνήσεις ενός Ελληνα φωτορεπόρτερ» (εκδόσεις Ποταμός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή