Τα ευρήματα της Αττικής Οδού

Τα ευρήματα της Αττικής Οδού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχαιολόγος Ολγα Κακαβογιάννη έκρουσε την περασμένη εβδομάδα τον κώδωνα του κινδύνου για τα αρχαία που αποκαλύφθηκαν κατά την κατασκευή της Αττικής Οδού, και να τώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξανδρος Αλαβάνος, φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Σε ερώτηση που κατέθεσε χθες, ρωτάει τους υπουργούς Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν για την ορθή συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της Αττικής Οδού. Επίσης, για ποιο λόγο το ΥΠΕΧΩΔΕ παρότι είναι φορέας του έργου σταμάτησε τις χρηματοδοτήσεις. «Προτίθεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση για τη συντήρηση των ευρημάτων, όπως υποχρεούται από τον νόμο για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (N.3028/2002, άρθρο 37)».

Τέλος, αν είναι στις προθέσεις του ΥΠΠΟ να εξετάσει τη δημιουργία μουσείων για τα Μεσόγεια και το βόρειο λεκανοπέδιο, εκμεταλλευόμενο ενδεχομένως χρηματοδοτήσεις από το Γ΄ ΚΠΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή