Βραβεία φωτορεπορτάζ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση δημοσιογραφικής φωτογραφίας εγκαινιάζεται σήμερα στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει 200 από τις φωτογραφίες που τιμήθηκαν με τα 49α βραβεία φωτορεπορτάζ του 2005 από το διεθνές ίδρυμα World Press Photo, το οποίο συμπλήρωσε φέτος 50 χρόνια ζωής.

Ο Ελληνας βραβευθείς

Ανάμεσα σε αυτές είναι και το έργο του Γιάννη Κόντου που απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα». O 35χρονος Ελληνας φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το αμερικανικό φωτογραφικό πρακτορείο Polaris, έχει δει τις φωτογραφίες του να δημοσιεύονται στα πιο σημαντικά διεθνή έντυπα. H βραβευθείσα δουλειά του αφορούσε το 24ωρο ενός ακρωτηριασμένου στην Σιέρα Λεόνε.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 Μαΐου θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες. O αερολιμένας Αθηνών είναι ο τρίτος της σταθμός, μετά το Αμβούργο και το Αμστερνταμ.

Το Ιδρυμα World Press Photo βράβευσε φέτος 4.448 φωτογραφίες από 122 φωτογράφους ανάμεσα σε 83.044 έργα.

Πρόκειται για τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές από διάφορες γωνιές του πλανήτη για τη χρονιά που μας πέρασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή