ATZENTA

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ελληνικές Μουσικές Γιορτές» στο Μέγαρο Μουσικής. Απόψε στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» (8.30 μ. μ.) παρουσιάζονται έργα Επτανησίων συνθετών (N. Μάντζαρος, Σπ. Ξύνδας, Δ. Λαυράγκας, Π. Καρρέρ κ.ά) με την υψίφωνο Μάρθα Αράπη και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

– Συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της Μητέρας με την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου (Γαρυττού 53, 8.30 μ.μ.). Διευθύνουν οι Μιχάλης Οικονόμου και Ευγενία Μανωλίδου. Τα έσοδα θα διατεθούν στον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «Αλμα Ζωής».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «O ελληνικός Τύπος 1784-1996. Ιστορικές και θεωρητικές προσεγγίσεις» (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών) στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 12.30 μ.). Θα μιλήσουν οι Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Παντελής Μπουκάλας, Ηλίας Νικολακόπουλος και Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

– «Αγάπη και έρωτας στο χριστιανισμό». Ομιλία του Χρήστου Γιανναρά στο «Φιλοσοφικό Καφενείο» (Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, 8.30 μ.μ.).

– «O κόσμος όπως τον βλέπω». Το βιβλίο του πρωθυπουργού της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν (εκδ. Λιβάνη) παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, 7 μ. μ.).

– «H νύχτα που έβλεπε τη μέρα». Το νέο βιβλίο του Τζεμίλ Τουράν (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (5 μ. μ.).

– Τιμητική εκδήλωση για τον ιστορικό, ελληνιστή και πολιτικό αναλυτή Παύλο N. Τζερμιά στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ηρακλείτου 10, 8 μ.μ.).

– «Το Νησί Μαστίχα». Παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Μπελλέ (εκδ. «Ελληνικά Γράμματα») στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (8 μ. μ.).

ΧΟΡΟΣ

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του 5ου Φεστιβάλ Χορού που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων. Απόψε στο θέατρο «Χυτήριο»: το έργο «Pandora’s Books» από τις ομάδες «Seresta Dance Company» και «Χοροθέατρο Ακτίνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή