Το θέμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και μια άστοχη ερώτηση στη Βουλή

Το θέμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και μια άστοχη ερώτηση στη Βουλή

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι μια βασική διαδικασία του κοινοβουλευτικού θεσμού. Μόνο που μερικές φορές παίρνουν φόρα και κάνουν ερωτήσεις χωρίς να ελέγξουν τίποτα. Αρκούνται στα ρεπορτάζ των εφημερίδων και από αυτά κρατούν ό,τι τους βολεύει. Πρόσφατο παράδειγμα, η ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Δαμανάκη για τη λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Πράγματι είναι προσβλητική για ένα ευρωπαϊκό κράτος η απουσία σύγχρονης Εθνικής Βιβλιοθήκης, μόνο που ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια… Ετσι, στην ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, «γιατί σταμάτησε τις διαδικασίες παραχώρησης του Στρατοπέδου Πλέσσα», ο αρμοδιότερος να απαντήσει είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Πάντως, οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Πλέσσα! Οσο για το ελάχιστο ποσόν του κρατικού προϋπολογισμού που αναλογεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη είναι θέμα που επίσης χρονίζει.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι σε καλύτερο δρόμο το εμβληματικό πνευματικό ίδρυμα της χώρας. Ισχυριζόμαστε -και περισσότερο ευχόμαστε- μερικά εθνικά θέματα, όπως αυτό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, να μην αντιμετωπίζονται ως εύκολη αντιπολίτευση. Προηγούνται πάρα πολλά και σοβαρά, όπως η αποδοχή και αξιοποίηση της προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχου, ώστε το γεγονός ότι χρέη διευθυντού ασκεί υπάλληλος της Βιβλιοθήκης, να αποτελεί παρωνυχίδα. Αν δηλαδή είχε διοριστεί νέος διευθυντής και όλα τα άλλα έμεναν τα ίδια (όπως είναι εδώ και πολλά χρόνια) τι θα μπορούσε να κάνει παρά να διαχειρίζεται, σπάζοντας τα νεύρα του, το τέλμα που θα του είχαν αναθέσει;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή