Γερμανική ποίησηω στο Γκαίτε

Γερμανική ποίησηω στο Γκαίτε

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταποδοτική είναι η επίσκεψη των τεσσάρων Γερμανών ποιητών και ποιητριών την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Την πρωτοβουλία είχε το περιοδικό «Ποίηση» και η επίσκεψη πραγματοποιείται με τη συμβολή του Ινστιτούτου Γκαίτε και του ΕΚΕΜΕΛ, αφού Γερμανοί και Ελληνες ποιητές θα φιλοξενηθούν στο Σπίτι της Λογοτεχνίας στην Πάρο. Η τελική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 17 Μ αΐου στις 8 μ. μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε, κατά την οποία στίχοι των Γερμανών Dorothea Gr­nzweig, Gerhard Galkner, Barbara Kžhler και Gregor Laschen θ’ ακουστούν στη γλώσσα του πρωτότυπου και στα Ελληνικά. Την ελληνική μετάφραση θα απαγγείλουν οι Χάρης Βλαβιανός (φωτογραφία), Φοίβη Γιαννίση, Μαρία Κυρτζάκη και Δήμητρα Χριστοδούλου.

Πρόκειται για μια ιδέα που επί χρόνια πραγματοποιούν οι Γερμανοί με τίτλο «Η ποίηση των γειτόνων μας». Κάθε χρόνο συναντούνται ποιητές από τη Γερμανία και από μια διαφορετική χώρα, και μεταφράζουν την ποίησή τους. Η δουλειά τους εκδίδεται σε δίγλωσση έκδοση. Η εκδοτική συγκομιδή αυτής της πρωτοβουλίας αριθμεί 15 τόμους. Ηδη οι Ελληνες ποιητές φιλοξενήθηκαν πριν από 3 χρόνια στη Γερμανία και τώρα οι Ελληνες ποιητές ανταποδίδουν.

Για την όλη εκδήλωση έχει συμβάλει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων με 3 χιλ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή