ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ATZENTA

ΣΑΒΒΑΤΟ

Συναυλία που διοργανώνει η Εταιρεία για τη Δημιουργία Νέου Κτιρίου για την Ελληνική Λυρική Σκηνή στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105, 8.30 μ. μ.).

– Ανοιξιάτικο bazaar τέχνης για συλλέκτες και φιλότεχνους στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη Art & Antiques (Αγαθοδαίμονος 37, από Πειραιώς 199, τηλ. 210-3414214).

– «H στρίγγλα που έγινε αρνάκι» σε σκηνοθεσία της K. Ρουγγέρη. Φιλανθρωπική παράσταση που διοργανώνει ο Σύλλογος Παροχής Βοήθειας και κατ’ οίκον Νοσηλείας «H Παμμακάριστος» στο θέατρο «Κιβωτός» (8 μ. μ.).

– Παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη-Νικολέττα Μπακάλη» στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών (τηλ. 210-2932894).

– Στο «Πολύεδρο» της Πάτρας η Χριστίνα Ντουνιά και ο Αντώνης Φωστιέρης μιλούν για την Ελλάδα και την ελληνικότητα στην παλαιότερη και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ποίηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ

«Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο».

– Προβολή του ντοκιμαντέρ του Πάνου Ζενέλη για το Καρλόβασι της Σάμου στο Πολεμικό Μουσείο (7 μ. μ.).

– Ημερίδα με θέμα «H Ατλαντίδα υπό το φως της Μυστικής Δοξασίας» διοργανώνει το Θεοσοφικό Κίνημα-Αθήνα ULT στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη και Σίνα γωνία, 11 π. μ. -4.30 μ.μ.).

ΔΕΥΤΕΡΑ

«Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν με την Ολυμπία Δουκάκη στο θέατρο «Ιλίσια-Ντενίση» (9 μ. μ.).

– Εγκαίνια της έκθεσης «H ελληνική δαντέλα στο Μουσείο Victoria & Albert» στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, 8 μ.μ.).

– Εκδήλωση μνήμης για τον Επαμεινώνδα X. Γονατά στην Στοά του Βιβλίου (7.30 μ. μ.).

– Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαστε παντού. H ακαταμάχητη άνοδος του παγκόσμιου αντικαπιταλισμού» (εκδ. Οξύ και «Το Ποντίκι») στο νέο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» (Πανεπιστημίου 37 και Κοραή, 7 μ. μ.).

– Βραδιά αφιερωμένη στον Αλέκο Αλεξανδράκη στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης, 8.30 μ. μ.).