Αναδρομική Μποτέρο στην Πινακοθήκη

Αναδρομική Μποτέρο στην Πινακοθήκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ τον σπουδαίο Κολομβιανό ζωγράφο και γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο είναι αφιερωμένη η έκθεση που εγκαινιάζεται την επόμενη Κυριακή στην Εθνική Πινακοθήκη. Εκατόν σαράντα δύο, συνολικά, ζωγραφικά έργα του μαζί με κάποια γλυπτά θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος το έργο του καλλιτέχνη.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι εκτός από τις γνωστές, αφράτες φιγούρες του που έχουν σφραγίσει το έργο του, θα δούμε την πρόσφατη δουλειά του, την οποία εμπνεύστηκε από την αποκάλυψη των βασανιστηρίων που υπέστησαν Ιρακινοί κρατούμενοι στις φυλακές Αμπού Γκραΐμπ. Είναι μια ενότητα που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς ο Μποτέρο ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που διαμαρτυρήθηκε μέσω της δουλειάς του για την κατάσταση στο Ιράκ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, μάλιστα, είχε δηλώσει πως «όπως όλος ο κόσμος, έτσι και εγώ σοκαρίστηκα από το τι συνέβαινε στις φυλακές του Ιράκ με τα βασανιστήρια των κρατουμένων από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Ενιωσα οργή και έτσι εμπνεύστηκα αυτή την ενότητα». Την έκθεσή του θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή