ATZENTA

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΕΙΑ

Γιορτάζουν σήμερα τα μουσεία της χώρας συμμετέχοντας στον διεθνή εορτασμό της Ημέρας των Μουσείων. Φετινό θέμα είναι «Τα μουσεία και οι νέοι». Πραγματοποιούνται εκθέσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τον πιανίστα Πέτερ Γιαμπλόνσκι και την τρομπετίστα Αλισον Μπάλσομ πλαισιώνει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.) η Καμεράτα υπό τον Κρίστοφερ Γουόρεν Γκριν.

– Στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης, 10 μ.μ.) εμφανίζονται οι «Domenica».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκαίνια της έκθεσης του Αρχείου Χαρτογραφίας του MIET «H Πελοπόννησος. Χαρτογραφία και Ιστορία. 16ος-18ος αιώνας» στο Πολιτιστικό Κέντρο του MIET (Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου, 8 μ.μ.).

– Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, 8 μ.μ.) πραγματοποιείται εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του Μπενουά Ντυτέρτρ «H ανυπότακτη» (εκδόσεις της Εστίας). Θα μιλήσουν οι Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλου, Νίκος Μπακουνάκης, Νίκος Ξυδάκης και Θωμάς Σκάσσης.

– Το βιβλίο του Αλέκου Λιδωρίκη «H προπολεμική Αίγυπτος και οι Ελληνες» (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της 29ης Γιορτής Βιβλίου με θέμα «Ελλάδα-Αίγυπτος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» (Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 8.30 μ.μ.). Στον ίδιο χώρο στις 7.30 μ.μ. ο Ευθύμιος Σουλογιάννης παρουσιάζει το βιβλίο του Μανώλη Γιαλουράκη «H Αίγυπτος των Ελλήνων-Συνοπτική Ιστορία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο» (εκδ. Καστανιώτη).

– Στο Χαλάνδρι (βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», A. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 7.30 μ.μ.) παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαρίας Γαβαλά «Τα κορίτσια της πλατείας» (εκδ. Πόλις).

ΧΟΡΟΣ

Τη χοροθεατρική παράσταση «Προς εαυτόν. Υμνος στη Δήμητρα» παρουσιάζει η ομάδα «Συν+εργασία» (Αιμιλία Μπουρίτη, Νέλλη Πουλοπούλου, Αννα Λάζου) στο «Booze Cooperativa» (Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 210-32.40.944).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή