1936: Ελλάδα και Ισπανία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ημερίδα διοργανώνεται σήμερα από το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Θέμα της «1936: Ελλάδα και Ισπανία» και στις εργασίες της μετέχουν ακαδημαϊκοί και ιστορικοί με σκοπό να αναζητήσουν και να φωτίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις ιστορικές πορείες των δύο χωρών το 1936, έτος που θεωρείται κλειδί στη μετέπειτα ανάπτυξή τους.

Εκ μέρους του Ινστιτούτου Θερβάντες θα χαιρετίσει ο διευθυντής του Πέδρο Μπάδενας ντε λα Πένια και εκ μέρους του Παντείου ο πρύτανης Στ. Παπαστάμου και οι καθηγητές Γ. Γιαννουλόπουλος, Πρ. Παπαστράτης και Αλ. Ρήγος, οι οποίοι και θα συντονίσουν τις συζητήσεις. Οι εργασίες της ημερίδας θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο Καράγιωργα ΙΙ, (κτίριο Παντείου, 1ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο και ταυτόχρονη μετάφραση σε ελληνικά, ισπανικά και αγγλικά. Η πρωινή συνεδρία ξεκινάει στις 9.30 π.μ.

Στις εργασίες της ημερίδας θα πάρουν μέρος οι Βαγγέλης Αγγελής, Αγ. Ελεφάντης, Αντ. Ζαχαρέας, Ραφ. Κρουθ, Μιχάλης Λυμπεράτος, Εν. Μαλεφάκης, Φίλιπ Μίνεχαν, Ενρίκε Ουθελάι ντα Καλ, Θανάσης Σφήκας, Δημήτρης Φιλιππής. Για «Δύο δημοκρατίες στο σταυροδρόμι», για δύο θεσμούς «Μοναρχία και δημοκρατία σε Ελλάδα και Ισπανία» θα συζητήσουν οι ομιλητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή