«Λίμνη των Κύκνων» στο Μπάντμιντον

«Λίμνη των Κύκνων» στο Μπάντμιντον

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη «Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο του Μάθιου Μπουόρν θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο το νέο, κλειστό, μητροπολιτικό θέατρο της Αθήνας στην αρένα του μπάντμιντον, στο Γουδί, χωρητικότητας 2.500 θεατών. Είναι η πρώτη ολυμπιακή εγκατάσταση που αξιοποιείται μετά την επιτυχή έκβαση του σχετικού διεθνή διαγωνισμού από την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα». Ο χώρος, συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, μαζί με την υπαίθρια έκταση που τον περιβάλλει, ενοικιάστηκε για μια περίοδο 20 χρόνων σε επιχειρηματικό σχήμα υπό τους Γιώργο και Παναγιώτη Γεώργα (οι άνθρωποι του Ηalf Note Jazz Club), Δημήτρη Κοντογιάννη (Allou Fun Park) και Μιχαήλ Αδάμ (Adam Productions, η εταιρεία που έφερε στην Αθήνα το μιούζικαλ «The Cats», ανάμεσα σε πολλά άλλα). Οι ανάδοχοι θα καταβάλουν την επόμενη 20ετία 12,5 εκατ. ευρώ, αλλά το ετήσιο όφελος για το Δημόσιο θα είναι μεγαλύτερο, καθώς το κράτος απαλλάσσεται από τα ετήσια έξοδα συντήρησης που έφταναν το 1.200.000 ευρώ.

Θέατρο και μουσική

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα έως το τέλος του χρόνου. «Στο εσωτερικό δεν θα μείνει τίποτα ίδιο», μας βεβαιώνει ο κ. Μιχάλης Αδάμ. «O χώρος θα μεταμορφωθεί σ’ ένα σύγχρονο, κλασικό θέατρο, με ιταλική σκηνή. Η βασική λειτουργία θα έχει σχέση με θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ, οπότε όλες οι επεμβάσεις μας εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο. Γι’ αυτό ακριβώς κατασκευάζουμε μία μεγάλη σκηνή με ύψος και βάθος 17 μέτρων και πλάτος 25 μέτρων». Τα εγκαίνια της «Λίμνης των Κύκνων» από το Μπαλέτο του Μάθιου Μπουόρν (είναι η παραγωγή στην οποία αποθεώνεται ο Μπίλι Ελιοτ σε μία από τις τελευταίες σκηνές της ομώνυμης ταινίας) θα ακολουθήσουν εντός του 2007 τα πολύ γνωστά μιούζικαλ «H Πεντάμορφη και το Τέρας» και «Μάμα Μία!».

Οι επενδυτές δεν αποκλείουν άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης πέρα από το θέατρο και τα μεγάλα θεάματα. «Ασφαλώς δεν θα πούμε όχι σε συναυλίες που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν σ’ ένα θέατρο με χωρητικότητα 2.200 – 2.500 θεατών. Θέλω να πω ότι πιθανότατα υπάρχουν ξένοι καλλιτέχνες που θα έρχονταν στην Αθήνα για μία εβδομάδα και η πόλη θα είχε τη δυνατότητα να τους υποστηρίξει. Προφανώς δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες ροκ συναυλίες. Εμείς αυτό που θέλουμε σε κάθε περίπτωση είναι να διασφαλίσουμε ένα προφίλ καθαρά πολιτιστικό. Λέμε ναι σε προϊόντα πολιτισμού που απευθύνονται σ’ ένα ευρύ κοινό, αλλά εντός συγκεκριμένων ορίων». Οι εργασίες δεν θα σταματήσουν με τα εγκαίνια του ερχόμενου Ιανουαρίου. Το καλοκαίρι του 2007 θα είναι έτοιμο και το υπαίθριο θέατρο 1.500 θέσεων. Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη ενός καφέ – εστιατορίου, χώρος εκθέσεων αλλά και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

«Ναι» στο πάρκο!

Η αξιοποίηση της αρένας στο Γουδί δεν τους έκανε όλους χαρούμενους. Οσοι αγωνίζονται για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί είδαν μία υποτιθέμενη προσωρινή εγκατάσταση να βαφτίζεται μόνιμη και να εκπίπτει του μελλοντικού χώρου πρασίνου. O κ. Αδάμ, πάντως, τοποθετεί το θέατρο εντός του πάρκου. «Είναι φυσικό όταν κάτι εγκαταλείπεται και αφήνεται στην τύχη του να μαράζει. Εγώ προσωπικά βλέπω στο Γουδί μία τεράστια ευκαιρία να γίνει στην Αθήνα ένα πάρκο σαν της Βιλέτ στο Παρίσι. Ενας μεγάλος χώρος πρασίνου 800 στρεμμάτων όπου ο κόσμος θα μπορεί να δει μία έκθεση (στη γειτονική Εθνική Γλυπτοθήκη), θέατρο και να κάνει τη βόλτα του». Ωραίο ακούγεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή