Η ιστορία κάθε τόπου γραμμένη με… βελόνα

Η ιστορία κάθε τόπου γραμμένη με… βελόνα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιδιαίτερη τέχνη της δαντέλας είναι αφιερωμένη η έκθεση με τίτλο «Η ελληνική δαντέλα στο Μουσείο Victoria & Albert» που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη μέχρι τις 18 Ιουνίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει μια αντιπροσωπευτική επιλογή της συλλογής ελληνικών δαντελών που διαθέτει το βρετανικό ίδρυμα. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου του Διεθνούς Οργανισμού Δαντέλας (OIDFA), που διοργανώνεται στην Αθήνα από τις 26 έως τις 28 Μαΐου και συνοδεύεται από πολλές παράλληλες εκθέσεις, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα Β. Παπαντωνίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, στα Χανιά, στη Χίο.

Να διευκρινίσουμε ότι OIDFA είναι τα αρχικά ενός διεθνούς οργανισμού που έχει ιδρυθεί το 1982 για την προώθηση και διάσωση της χειροποίητης δαντέλας με τη βελόνα και το κοπανέλι. Επειτα από προσπάθεια πολλών ετών, η Ελλάδα ανέλαβε την οργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου-Εκθεσης Δαντέλας στην Αθήνα στις 26, 27 και 28 Μαΐου, με τη συμμετοχή 19 χωρών και 550 τουλάχιστον συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο. Στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oidfa2006athens.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή