Πόλος έλξης η Θεσσαλονίκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλαμπ των 25 μεγαλύτερων εκθέσεων του κόσμου θα ενταχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Με μόλις τριετή παρουσία, η φετινή διοργάνωση κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη φορέων της διεθνούς βιβλιοπαραγωγής, πολλαπλασιάζοντας τις συμμετοχές και τις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Σε αριθμούς η φετινή έκθεση που αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΕΒΙ, της HELEXPO και της ΠΟΕΒ περιλαμβάνει:

400 εκδότες από 41 χώρες (300 Ελληνες και 100 ξένους) από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, αλλά και Ιαπωνία, Αργεντινή, Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, κ.ά., που θα παρουσιάσουν τον πλούτο της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής σε τρεις εκθεσιακούς χώρους συνολικής έκτασης 5.999 τ.μ.

60 Ελληνες και 35 ξένους συγγραφείς που θα ενισχύσουν τις 100 και πλέον εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια του ΕΚΕΒΙ να διεισδύσει στις σημαντικότερες αγορές βιβλίου. Ηχηρά ονόματα μεταξύ αυτών ο Ιταλός Κλαούντιο Μάγκρις και ο Κροάτης Πρέντρακ Ματβέγεβιτς, θα μιλήσουν για λογοτεχνικές ιστορίες, ο Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο II από το Μεξικό ο Παλαιστίνιος Σουάντ Αμιρι, η Ερεντίζ Ατασού από την Τουρκία και ο Αγγλος Τζέφρι Χόροκς θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες εκδόσεις τους, ο Ιταλός Μάσιμο Καρλότο, ο Γιασμίνα Χάντρα από την Αλγερία, ο Γερμανός Γιάκομπ Αρζούνι θα συζητήσουν για το «Μαύρο Μυθιστόρημα» και συγγραφείς από γειτονικές βαλκανικές χώρες θα μεταφέρουν το κλίμα της βαλκανικής λογοτεχνίας. Τις συζητήσεις πλαισιώνουν σειρά εκδηλώσεων για τη λογοτεχνία της Μ. Βρετανίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας, της σύγχρονης Ρωσίας, της Τουρκίας και δύο ειδικά αφιερώματα: για τη «μαγεία της παιδικής γωνιάς» με 45 και για το κρασί και τους πειρασμούς της γεύσης με μια έκθεση 350 βιβλίων. (Για το θέμα αυτό, στο κυριακάτικο φύλλο της «Κ», ο δαίμων του τυπογραφείου μέθυσε για τα καλά και περιόρισε στα 35 τα βιβλία του αφιερώματος!)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή