ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε χθες τους υπεύθυνους του ελληνικού περιπτέρου στην Κρουαζέτ, όταν την πόρτα πέρασε η Φέι Ντάναγουεϊ. Η μεγάλη σταρ του σινεμά ήρθε στις Κάννες με την ιδιότητα της παραγωγού, αναζητώντας Ελληνα συμπαραγωγό για μια ταινία που σχεδιάζει να γράψει και να σκηνοθετήσει, με θέμα τη σχέση της Μαρίας Κάλλας και του Αριστοτέλη Ωνάση. Το σενάριο εστιάζει στην περίοδο που η Μαρία Κάλλας παρέδιδε μαθήματα στη μουσική σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, ενώ ο Ωνάσης ήταν παντρεμένος με την Τζάκι Κένεντι και την έντονη σχέση την οποία ανέπτυξε με μια μαθήτριά της. Η Ντάναγουεϊ έχει ήδη βρει τις τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη, όπου διαδραματίζεται κυρίως η ιστορία και αναζητεί ελληνική βοήθεια για ένα μέρος που θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Το μέγεθος και η εμπειρία του Φεστιβάλ των Καννών δεν αποκλείουν τα μικροπροβλήματα. Κατά τη χθεσινή πρωινή προβολή της «Βαβέλ» και ενώ είχε περάσει περισσότερο από το μισό της ταινίας, άρχισε να προβάλλεται ξανά η ίδια πράξη. Τα γιουχαΐσματα που άρχισαν αυτομάτως να ακούγονται διέκοψαν την προβολή, που συνεχίστηκε κανονικά έπειτα από μερικά λεπτά.

Μεγάλες προσδοκίες έχει η Sony για την πορεία της «Μαρίας Αντουανέτας» της Σοφίας Κόπολα στη Γαλλία, παρά την περιφρόνηση που έδειξαν οι Γάλλοι στη βασίλισσά τους. Η ταινία προβάλλεται σήμερα στις γαλλικές αίθουσες, ταυτόχρονα με την προβολή της στο φεστιβάλ και με μια εντυπωσιακή διαφημιστική καμπάνια, το κόστος της οποίας ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια δολάρια. Το πόση σημασία δίνεται στις γαλλικές αντιδράσεις, φαίνεται από το γεγονός ότι η «Μαρία Αντουανέτα» αν και αμερικανική παραγωγή, δεν πρόκειται να ανοίξει στις ΗΠΑ πριν από τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή