Δανέζικα αντικείμενα, ώρα για παιχνίδι!

Δανέζικα αντικείμενα, ώρα για παιχνίδι!

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ποδήλατο – καγκουρό με δυνατότητα μεταφοράς δύο μικρών παιδιών στο μπροστινό του μέρος. Ενας ανακλινόμενος καναπές που γίνεται οικιακή τραμπάλα. Το Micado, τρίποδο τραπεζάκι που συναρμολογείται χωρίς τη χρήση κόλλας ή εργαλείων. Ενα ευλύγιστο αναπηρικό αμαξίδιο για παιδιά. Μία ντιζαϊνάτη συσκευή επικοινωνίας που μας κάνει να ξεχνάμε τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Η έκθεση «Use it! Δανέζικο ντιζάιν και καθημερινότητα» που εγκαινίασε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο υπουργός Μεταφορών και Ενέργειας της Δανίας κ. Φλέμινγκ Χάνσεν, παρουσία της Βασίλισσας Μαργκρέτε B΄ της Δανίας και του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, φέρνει μαζί της έναν έντονο σκανδιναβικό αέρα. Δηλαδή: καμία σοβαροφάνεια, διάθεση για παιχνίδι και συμμετοχή. Ετσι είναι. Αν συνδυάσετε τη βόλτα σας με μία επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής θα ανταμειφθείτε. Θα είστε ελεύθεροι να αγγίξετε τα περίπου 90 αντικείμενα-προϊόντα που παρουσιάζει στην Αθήνα το Κέντρο Δανέζικου Ντιζάιν σε συνεργασία με το Megaron Plus, να τα χρησιμοποιήσετε, να παίξετε μαζί τους. Το έκανε η ίδια η βασίλισσα της Δανίας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία…

Πανόραμα

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πανόραμα του δανέζικου σχεδιασμού μέσα από πέντε θεματικές ενότητες: ο στοχασμός δημιουργεί κατανόηση, η βοήθεια δημιουργεί ανεξαρτησία, η κίνηση δημιουργεί εξέλιξη, ο περιορισμός δημιουργεί καινοτομία, ο διάλογος δημιουργεί έμπνευση. Καλύπτει, δε, τους τομείς της επίπλωσης, της ένδυσης, του γραφιστικού και βιομηχανικού σχεδιασμού. «Η πρωτοποριακή αντίληψη της τέχνης στη Δανία ξεπερνάει τη σύλληψη αντικειμένων τέχνης», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης, για να συμπληρώσει ότι «επεκτείνεται στους χώρους του βιομηχανικού σχεδιασμού, προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής και εναρμονίζεται με τον ρυθμό της». H έκθεση είναι από σήμερα ανοιχτή για το κοινό και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή