Συνθέσεις Χ. Βρόντου στο Μπενάκη

Συνθέσεις Χ. Βρόντου στο Μπενάκη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ συνθέσεις του Χάρη Βρόντου (φωτο) θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 8.30 μμ. στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, στη συναυλία «Οι ποιητές τώρα φεύγουν» που οργανώνει γα τον συνθέτη η ΑΕΠΙ. Είναι η Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας η οποία κάνει την αρχή με μια σειρά εκδηλώσεων που θα έχουν τίτλο και θέμα τους, τους «Ελληνες δημιουργούς».

Συνθέσεις του Βρόντου σε ποίηση των: Καβάφη, Καρούζου, Αχμάτοβα, Βαλερί, Βλαβιανού, Μαυρουδή, Παβέζε, Πατίλη, Παυλοστάθη και Σοφιανού.

Πρόκειται για μια επιλογή έργων από την 30χρονη θητεία του συνθέτη στη φωνητική γραφή. Ποικιλία μορφών τραγουδιού, από την απλή έως τη σύνθετη, αντίστοιχη στο ποιητικό κείμενο, η οποία διαγράφει μια τροχιά που φτάνει στην άρια και στο μονόδραμα.

Συμμετέχουν οι σοπράνο: Τζένη Δριβάλα, Σοφία Κυανίδου, Σύλβια Τσιμπανάκου, η μέτζο σοπράνο Ινές Ζήκου και οι μουσικοί: Τίτος Γουβέλης, Αντώνης Λαγός, Μαρί Σεσίλ Μπουλάρ, Νίκος Νικόπουλος, Κώστας Τηλιακός, Μαρία Μπιλντέα και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Καμεράτα. Επίσης, οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Ασπιώτης και Γιάννης Κλίνης ενώ στο πόντιουμ θα ανέβει ο Θόδωρος Αντωνίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και 10 τα φοιτητικά και πωλούνται στα ταμεία του μουσείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή