ATZENTA

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Την «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου θα παρουσιάσει αφιλοκερδώς στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αντιπροσωπευτικά ρεύματα της τζαζ του 20ού αιώνα στο κελάρι του «Athenaeum» (Αδριανού 3, Θησείο). Στις 9 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε θα υπογράφει βιβλία της στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» (Πανεπιστημίου 37 και Κοραή). Στις 8 μ.μ.

-Υποδοχή του νέου αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας καθηγητή Νευροεπιστημών, Νευρολογίας και Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Μινεσότα κ. Απόστολου Γεωργόπουλου. Θα ακολουθήσει ομιλία του με θέμα «Νευρικοί μηχανισμοί γνωστικών λειτουργιών». Στην Αρχαιολογική Εταιρεία (Πανεπιστημίου 22), στις 8 μ.μ.

-Παρουσίαση του έργου της διεθνούς ομάδας για τη μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων με τη χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών στο αμφιθέατρο τοιυ Μεγάρου Θ. Καρατζά (Αιόλου 82 – 84). Στις 8 μ.μ.

-Επιστημονικό – Πολιτικό Μνημόσυνο για τον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) με ομιλητές τους Γ. Δραγασάκη. Γ. Σταθάκη, Δ. Σωτηρόπουλο και N. Χριστοδουλάκη (7 μ.μ.).

-Τις συγγραφείς Ερεντίζ Ατασού από την Τουρκία και Σουάντ Αμίρι από το Πακιστάν παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο «Ιανός» στον χώρο εκδηλώσεων της Σταδίου 24 (1 μ.μ.).

-Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τσουκαλά «Πόλεμος και ειρήνη, μετά το τέλος της ιστορίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» στις 12.30 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

-Συζήτηση με θέμα «Το αστυνομικό μυθιστόρημα και ο ξένος. Το ζήτημα της μετανάστευσης στο επίκεντρο του αστυνομικού μυθιστορήματος» στις 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

– «Φύλο, σώμα και σεξουαλικότητα στη φεμινιστική σκέψη» είναι το θέμα της ομιλίας της διδάκτορος Κλασικής Φιλολογίας και Ιστορίας Ελενας Πατρικίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1), στο πλαίσιο του Φιλοσοφικού Καφενείου (8.30 μ.μ.).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οντισιόν για το καινούργιο μιούζικαλ των Παπαθανασίου – Ρέππα την Πέμπτη 1η Ιουνίου. Αφορά ψηλούς και αδύνατους άνδρες ηθοποιούς 25 – 30 ετών, «που να χορεύουν και να τραγουδούν εξαιρετικά». Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-36.29.608 (κ. Κορακιανίτη, 9 π.μ. – 5 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή