Τριήμερο Λ. Παπαδόπουλου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έφταναν δύο μέρες, χρειάστηκε και τρίτη για να χωρέσουν όλοι οι φίλοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής. Το αφιέρωμα που είχε προγραμματιστεί για τις δύο πρώτες μέρες του Ιουνίου πήρε παράταση μία μέρα και έτσι το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τη συναυλία και το Σάββατο (3/6) στις 7.30 μ.μ. Ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου και οι Οναρ θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια σε στίχους Παπαδόπουλου.

Χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρέθηκαν όλοι οι συντελεστές της συναυλίας. Στη μέση ο Λευτέρης Παπαδόπουλος δήλωνε «πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό το αφιέρωμα. Πίσω από κάθε τραγούδι όμως είμαστε τρεις. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συνθέτες και φυσικά τους σπουδαίους τραγουδιστές». Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει την επιμέλεια της συναυλίας, χαρακτήρισε τον Λευτέρη Παπαδόπουλο «φαινόμενο στην ελληνική δισκογραφία». «Εχει γράψει πάνω από χίλια τραγούδια, και τα 800 είναι γνωστά. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο Λευτέρης δεν έχει ηλικία. Σήμερα είμαστε εδώ άνθρωποι τεσσάρων γενεών. Τον θαυμάζουν ακόμα και συμμαθητές της δεκαοχτάχρονης κόρης μου». Η συναυλία χωρίζεται σε τρία μέρη και αποτελείται από τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ολοι οι καλλιτέχνες μαζί θα καλωσορίσουν τους θεατές στο γιορτινό κλίμα της συναυλίας με το «Ξύπνησε η πόλη» του Σπανού και τραγούδια του Ξαρχάκου και του Λοΐζου, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ο Νταλάρας ξεκινώντας το πρώτο μέρος. «Το άγαλμα», το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» και το «Ανοιξε πέτρα» θα είναι ανάμεσα σε 52 προσεκτικά διαλεγμένα τραγούδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή