Μινέλι με δύναμη και χιούμορ στο Ηρώδειο

Μινέλι με δύναμη και χιούμορ στο Ηρώδειο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προχθεσινή, πρώτη από τις δύο συναυλίες της στο Ηρώδειο, η Λάιζα Μινέλι απέδειξε γιατί ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι δημιουργήματα του σταρ σύστεμ, αλλά εκείνοι που το έχουν δημιουργήσει. Με ένα πρόγραμμα από τραγούδια, που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστά, κατάφερε να ξεσηκώσει το σχεδόν γεμάτο Ηρώδειο και να κάνει τους θεατές να θαυμάσουν το κουράγιο, τη δύναμη και το χιούμορ της.

Στην περίπου μιάμιση ώρα της συναυλίας, η Λάιζα Μινέλι είπε τραγούδια των Γκέρσουιν και Πόρτερ, του Σαρλ Αζναβούρ και «κομμένα» τραγούδια από τις κινηματογραφικές εκδοχές των μιούζικαλ «Σικάγο» και «Καμπαρέ». Από το πρόγραμμά της, ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια, ήταν το «Our love is here to stay» των Τζορτζ και Αϊρα Γκέρσουιν, ένα τραγούδι που φαίνεται να περιγράφει και τη σχέση της με το κοινό.

Τραγουδώντας τα λόγια «Είναι ξεκάθαρο/ η αγάπη μας υπάρχει για να μείνει/ όχι για έναν χρόνο/ αλλά για πάντα και για μια μέρα. Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση και το τηλέφωνο και οι ταινίες που ξέρουμε/ μπορεί να είναι απλώς εφήμερα πάθη και να φύγουν με τον χρόνο/ όμως αγάπη μου/ η αγάπη μας υπάρχει για να μείνει», ήταν σαν να απευθύνεται στους θεατές, που έχουν παρακολουθήσει και ακολουθήσει τη Λάιζα Μινέλι σε όλες τις φάσεις της καριέρας της, στους θριάμβους και τις αποτυχίες, στις λίγες καλές και στις πολλές προβληματικές στιγμές της προσωπικής της ζωής.

Η φωνή της μπορεί πράγματι να μην ήταν στη μεγαλύτερη ακμή της. Ομως η Μινέλι, τραγούδησε ολόσωστα όλα τα τραγούδια του προγράμματος, τα ερμήνευσε, τα χόρεψε και αστειεύτηκε πολλές φορές με τα εξήντα χρόνια της και τις περιορισμένες αντοχές της, όποτε τραβούσε μια καρέκλα για να καθήσει μερικά δευτερόλεπτα. Εστω κι αν είχε μόλις χορέψει το «You can leave your hat on», σαν να την είχε διδάξει λίγο πριν ο Μπομπ Φόσι.

Αυτό που πάνω απ’ όλα μπορεί να θαυμάσει κανείς στη Λάιζα Μινέλι είναι ότι έχει επιβιώσει από όλες τις ταλαιπωρίες και τα σκαμπανεβάσματα και στη συναυλία της εμφανίστηκε σαν μια πραγματική σταρ. Γι’ αυτό και το κοινό την αντάμειψε με παρατεταμένο χειροκρότημα, που την έβγαλε -κατάπληκτη και την ίδια- άλλες τρεις φορές στη σκηνή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή