Μουσικές βραδιές στη Σύρο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστοί Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, μουσικοί, μαέστροι και μουσικά σύνολα βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Σύρο για το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και τις 2 Σεπτεμβρίου. Εννέα βραδιές κλασικής μουσικής στο ιστορικό κτίριο της Ερμούπολης, στο θέατρο «Απόλλων».

Η αυλαία άνοιξε με το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Πράγας ενώ απόψε θα δώσουν ρεσιτάλ ο Βασίλης Παπαβασιλείου (κοντραμπάσο) και ο Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο) με αφηγήτρια την Πέμη Ζούνη. Την ερχόμενη Τετάρτη (23/8) η Ελληνική Ακαδημία ξύλινων πνευστών θα ερμηνεύσει Μότσαρτ με σολίστ την πιανίστρια Δανάη Καρρά. H εβδομάδα θα κλείσει με δύο συναυλίες της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας (25, 26/8) και ένα ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου (27/8).

Στις 30 του μήνα το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Φεστιβάλ Κυκλάδων (υπό την διεύθυνση του Arien Tien) θα παίξει έργα των O. Respighi, M. de Falla και Πιατσόλα με σολίστ τους Κώστα Κοτσιώλη (κιθάρα), Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος) και Leo Winland (τσέλο).

Φινάλε με την συναυλία μπαρόκ μουσικής που διευθύνει ο John Apeitos (1/9) και το αφιέρωμα στους Σοστακόβιτς και Μότσαρτ (2/9) με το συγκρότημα «Artis Piano Trio» και τον Δημήτρη Σγούρο (φωτό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή