Ο μαέστρος Σλάτκιν στην Πάτρα

Ο μαέστρος Σλάτκιν στην Πάτρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Ροστροπόβιτς και τον Πογκόρελιτς άλλος ένας σημαντικός καλλιτέχνης της κλασικής μουσικής, ο μαέστρος Sir Αντριου Ντέιβις ακυρώνει την εμφάνισή του στην Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για λόγους υγείας.

Ο Sir Αντριου Ντέιβις εισήχθη σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα αρτηριακή επέμβαση, όπως ανακοινώθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα του Πίτσμπουργκ, την οποία επρόκειτο να διευθύνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Πάντως η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, στις 25 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 9.30 μ.μ. αφού κατόπιν παράκλησης του Sir Αντριου Ντέιβις, δέχθηκε να διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πίτσμπουργκ ο εξίσου κορυφαίος Αμερικανός μαέστρος Λέοναρντ Σλάτκιν με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα.

Ο Λέοναρντ Σλάτκιν ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναυλίες του με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λος Αντζελες, προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής περιοδείας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πίτσμπουργκ.

Ο Σλάτκιν είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους μαέστρους της εποχής μας. Διαδέχθηκε τον Ροστροπόβιτς στα ηνία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ουάσιγκτον, όπου παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής για δέκατη συνεχή χρονιά. Στη συναυλία της Πάτρας, η Ορχήστρα του Πίτσμπουργκ θα ερμηνεύσει κομμάτια των Στράους, Μπερστάιν και Μπραμς.

Η Ορχήστρα είναι παγκοσμίως γνωστή και για τη δισκογραφική της πορεία, αλλά και για τις ζωντανές ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις της.

Παράλληλα στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάτρα 2006» εντάσσονται δύο ακόμη μεγάλες εκδηλώσεις κλασικής μουσικής, όπως το ρεσιτάλ βιολιού της σολίστ Anne Sophie Mutter στις 30 Αυγούστου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 9.30 μ.μ. και το ρεσιτάλ του Ρώσου πιανίστα Nikolai Lugansky στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 9.30 μ.μ.

Η διεθνούς φήμης βιολονίστα Anne Sophie Mutter και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος πιανίστας Lambert Orkis, θα δώσουν για το κοινό τους μια ξεχωριστή συναυλία. Θα ερμηνεύσουν ορισμένες από τις πιο γνωστές σονάτες του Μότσαρτ για βιολί, τιμώντας την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή