Από τη Μόσχα στην Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο χορός θεραπεύει την ψυχή… Στον αγώνα κατά του στίγματος της ψυχικής ασθένειας είναι αφιερωμένες και οι πέντε παραστάσεις της «Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι» που διοργανώνει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και η εταιρεία ΕΛΒΑ, από σήμερα έως και τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι (Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας) αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πιο ονομαστές σχολές χορού. Από τα μέσα του 18ου αιώνα η Αυτοκρατορική Σχολή Θεάτρου της Μόσχας, προπομπός των Μπολσόι, έχει αναδείξει μοναδικά ταλέντα στον χώρο του κλασικού μπαλέτου. Με διευθυντές μεγάλες μορφές του χορού δημιουργήθηκε ένα φυτώριο από το οποίο αναδύθηκαν χορευτές όπως η Πλισέτσκαγια, η Μαξίμοβα, ο Μάλαχοφ, ο Λιέπα και πολλοί άλλοι.

Σήμερα στην Ακαδημία Μπαλέτου της Μόσχας φοιτούν και ετοιμάζονται τα αστέρια του αύριο, παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών που εισάγονται στη σχολή ύστερα από άκρως αυστηρή επιλογή και ακολουθούν οκταετή εκπαίδευση σε μαθήματα σωματικής αγωγής (κλασικό μπαλέτο, pas de deux, καρακτέρ, ρυθμική, γυμναστική) συνδυάζοντας την καλλιτεχνική κατάρτιση με θεωρητικά μαθήματα ευρύτερης παιδείας. Στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη») οι νεαροί χορευτές θα μας παρουσιάσουν τη «Σουίτα» από τον «Καρυοθραύστη» και αποσπάσματα από γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου («Λίμνη των Κύκνων», «Εσμεράλντα», «Μπαγιαντέρα» κ.ά).

Θα δοθούν πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις. Τιμές εισιτηρίων: 70, 60, 45, 30, 18 ευρώ. Πληροφορίες: τηλ. 210 7282333 (ταμεία Μεγάρου Μουσικής), 210 6728079 (εταιρεία ΕΛΒΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή