Υπόδειξη και κλήση σε τέσσερις από ΕΣΡ

Υπόδειξη και κλήση σε τέσσερις από ΕΣΡ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε εάν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα καλέσει στην έκτακτη συνεδρίασή του της Τετάρτης 8/11 τον ANT1 να δώσει εξηγήσεις και για το χθεσινό απογευματινό «Αξίζει να το δεις» της Τατιάνας Στεφανίδου, με προσκεκλημένο τον Θ. Αναστασιάδη να εξιστορεί τη δραματική εμπειρία της πρώιμης σεξουαλικής του επαφής(!), ή έτερο περιστατικό από τα μαθητικά του χρόνια με πρωταγωνιστές συμμαθητή του και την καθηγήτριά τους.

Πάντως, ο ANT1 θα δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το περιστατικό της Αμαρύνθου στην Εύβοια από το κεντρικό δελτίο της 31ης/10 και 1ης/11, αλλά και στις προχθεσινές «Αποδείξεις» του N. Ευαγγελάτου. «Μαθητικά όργια στα σχολεία», «Μαθήματα διαστροφής με εργαλείο ένα στυλό(!)» ήταν κάποιοι από τους… επεξηγηματικούς υπότιτλους με τους οποίους συνόδεψε την προβολή τουλάχιστον τεσσάρων βίντεο με σκληρό πορνό (π.χ. την ερωτική συνεύρεση τριών ανηλίκων παρουσία πέντε συνομήλικών τους), έστω και ημι-καλυμμένων με μωσαϊκό, η εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου. Παρόντες στο στούντιο ήταν και μαθητές που είχαν κληθεί να σχολιάσουν το γεγονός, όπως και ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην υπουργός Γ. Παπαντωνίου και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αργ. Ντινόπουλος, χωρίς ωστόσο να προβούν σε κάποιο σχόλιο για την αξία της προβολής των βίντεο, που είδαμε και ξαναείδαμε.

Εκτός από τον ANT1 την Τετάρτη 8 τρ. στο ΕΣΡ έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που κάλυψαν το περιστατικό της Αμαρύνθου στα κεντρικά δελτία της 31ης/10 και 1ης/11 το Mega, το Alter και ο Αlpha.

Παράλληλα χθες, το ΕΣΡ απέστειλε προς όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας την Υπόδειξη αρ. 5 με την οποία τους προειδοποιεί ότι «ήδη απομαγνητοφωνούνται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και ειδικές εκπομπές που αναφέρονται σε περιστατικό που έλαβε χώρα σε γυμνάσιο – λύκειο της Αμαρύνθου Ευβοίας». Κυρίως τους ζητά να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Συντάγματος (αρθ. 15 παρ. 2) και των νόμων (N. 2863/2000 και Π.Δ. 77/2003), που αφορούν στην εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων τους, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 77/2003 απαγορεύεται: α) να προβάλλονται εικόνες ή ήχοι που επιτείνουν ή προκαλούν πόνο στους εικονιζόμενους ή σε πρόσωπα του αμέσου περιβάλλοντός τους, β) η παρουσίαση ανηλίκων μέσω εικόνας, ονόματος ή άλλου τρόπου, που να καθιστά σαφή την ταυτότητά τους ή η συμμετοχή τους, όταν αυτοί είναι μάρτυρες ή θύματα εγκληματικών ενεργειών ή βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, και γ) να δημοσιοποιούνται έγγραφα ή άλλα στοιχεία που γίνονται γνωστά στις αρμόδιες αρχές, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης της έκτακτης προανάκρισης και γενικότερα της ποινικής διαδικασίας. Και χθες ωστόσο τα κανάλια συνέχισαν τον βομβαρδισμό των τηλεθεατών με αποκαλύψεις περιστατικών σεξ και βίας στα σχολεία, φυσικά και νέα MMS…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή