Τίμησαν την προσφορά της Π. Ζώρα

Τίμησαν την προσφορά της Π. Ζώρα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένο στην πρώην διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Πόπη Ζώρα, ήταν το τετραήμερο συνέδριο που διοργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη και ολοκληρώθηκε στις 5 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τίτλο «Λαϊκή τέχνη: Νέα ευρήματα – Νέες ερμηνείες». Στη διοργάνωση συνέβαλαν η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Λαογραφικής Μουσειολογίας, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, το Λαογραφικό-Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Ολοι τίμησαν την προσφορά της Πόπης Ζώρα στη μελέτη, την έρευνα και την ανάδειξη του νεοελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να συζητηθούν και να αναδειχθούν νέα ευρήματα και νέοι προβληματισμοί και να έρθουν στην επιφάνεια νέες ερμηνείες για γνωστά αντικείμενα λαϊκής τέχνης. Στη διάρκεια του συνεδρίου εγκαινιάστηκε έκθεση με κεντήματα που επαναπάτρισε η Πόπη Ζώρα, με τίτλο «Θησαυροί κεντητικής στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης. Το χρονικό μιας επιστροφής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή