Το εικαστικό επιμελητήριο εκπέμπει σήμα κινδύνου

Το εικαστικό επιμελητήριο εκπέμπει σήμα κινδύνου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδιέξοδο έχει φτάσει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Πρόκειται για έναν σημαντικό φορέα με μέλη 4.800 καλλιτέχνες, ο οποίος φροντίζει για την κατοχύρωση των πνευματικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του εικαστικού κλάδου.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε χθες, έγινε γνωστό ότι το Επιμελητήριο κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς δεν μπορεί πλέον να καλύψει τόσο τα λειτουργικά του κόστη όσο και τα χρέη του. Με βάση τα όσα ανακοίνωσε η πρόεδρός του Εύα Μελά, ο φορέας χρειάζεται για τις μισθοδοσίες και τα λειτουργικά κόστη 380.000 ευρώ ετησίως. Ομως τα τελευταία χρόνια, το υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει περικοπή στις επιχορηγήσεις του, με αποτέλεσμα το ΕΕΤΕ να μην μπορεί να τα φέρει εις πέρας οικονομικά, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί εναντίον του αγωγές για χρέη.

Το ΕΕΤΕ θα μπορούσε να εξοικονομήσει ένα σημαντικό οικονομικό ποσό κάθε μήνα, αν ήταν έτοιμο το κτίριο επί της οδού Βαλτετσίου που του έχει παραχωρηθεί από το 1983. Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση αυτή παραμένει στάσιμη εδώ και κάποια χρόνια καθώς είναι μεγάλο το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση του οικοδομήματος. Την Τρίτη, το ΕΕΤΕ θα καλέσει τα μέλη του για να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή