Μεγάλο αφιέρωμα στον Ρολάν Πετί

Μεγάλο αφιέρωμα στον Ρολάν Πετί

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αφιέρωμα σε μια θρυλική μορφή του χορού, τον Ρολάν Πετί, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 4 μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου. Κορυφαίοι σολίστ θα παρουσιάσουν υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Γάλλου χορευτή και χορογράφου τις διασημότερες χορογραφίες του. Συγκεκριμένα, ο Ρολάν Πετί θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τις χορογραφίες: Αρλεζιάνα, Θαΐς, Κοπέλια, η Φυλακισμένη, ο Σαρλό χορεύει μαζί μας, η Παναγία των Παρισίων, cheek to cheek, Κάρμεν και Μπαλέτο Πινκ Φλόιντ.

Για την «Κάρμεν» ο δημιουργός της θυμάται: «Οταν άκουσα πρώτη φορά την όπερα του Μπιζέ, από την εισαγωγή κιόλας, ενθουσιάστηκα. Να το μπαλέτο μου, σκέφτηκα. Πήρα την παρτιτούρα, την έκοψα, την έραψα και το σκάρωσα. Η Ζιζί ήθελε να το χορέψει. Εγώ, πάλι, όχι. Της έθεσα ως εμπόδιο μια ιδέα· η ηρωίδα μου θα είχε κοντά μαλλιά. Η Ζιζί πήγε και τα έκοψε. Η Κάρμεν, όμως, με μαλλάκι, κορσεδάκι και pointes; Με τέτοια πόδια, γιατί όχι;» Τις χορογραφίες θα ερμηνεύσουν σολίστ που διαγράφουν σήμερα λαμπρή καριέρα όπως ο Λιεντζ Τσανγκ, πρώτος χορευτής Εθνικού Μπαλέτου Κούβας, η Λουτσία Λακάρα, η Σβετλάνα Λούνκινα κ.ά. Να σημειώσουμε ότι ο Ρολάν Πετί έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, τη Μαργκότ Φοντέιν, τη Νατάλια Μακάροβα, τον Φρεντ Αστέρ και τη Σιλβί Γκιλέμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή