Γωνιές και χρώματα της Οίας

Γωνιές και χρώματα της Οίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα από τα πολλά νέα λευκώματα των εκδόσεων «Τοπίο» που παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στον «Ιανό»: η «Οία», η κοινότητα της Σαντορίνης με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές. Ο φακός του Δημήτρη Ταλιάνη κατάφερε, μέσα από 85 έγχρωμες φωτογραφίες, να δημιουργήσει μια παλέτα με τις γωνιές και τα χρώματα που βλέπει ο επισκέπτης στην Οία. Τα κείμενα της Καδιώς Κολύμβα ξεναγούν με τον καλύτερο τρόπο τον αναγνώστη, που δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από την πολυχρωμία των ηφαιστειακών πετρωμάτων, τα μοναδικά αρχιτεκτονήματα, το λιμανάκι, το Αμμούδι και την Αρμένη, τις γοητευτικές παραλίες, τον σπάνιο αμπελώνα, τα πέτρινα σμιλεμένα στο βράχο σκαλοπάτια, τις ξερολιθιές -λαϊκά έργα τέχνης- και βέβαια το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Το λεύκωμα είναι δίγλωσσο (η αγγλική μετάφραση είναι του Geoffrey Cox), χαρτόδετο, με σκληρό εξώφυλλο και έκταση 108 σελίδες (τιμή 25 ευρώ).

Οι εκδόσεις «Τοπίο» με την ίδια ευαισθησία φρόντισαν να αποτυπώσουν και όψεις της Βίτσας -Ζαγορίου, του Ρίου στην Αχαΐα, του απολιθωμένου δάσους στη Λέσβο, των υδρόμυλων της Λιγώνας, της Ιου (γειτονικού νησιού της Σαντορίνης). Οψεις περιοχών και οικισμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιστορία, που προσκαλούν τους επισκέπτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή