Στο κοινό το εργαστήριο του Γ. Παππά

Στο κοινό το εργαστήριο του Γ. Παππά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γλύπτης Γιάννης Παππάς (στη φωτ. έργο του) δεν θα ήθελε ποτέ ο θαυμάσιος χώρος του εργαστηρίου του, να γίνει μια ημέρα «μαυσωλείο». Να είναι ανοικτός στους επισκέπτες αλλά να μην ακούγεται ποτέ ο ήχος της σμίλης. Ετσι είχε εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος εργασίας για τους φοιτητές της ΑΣΚΤ και όχι μόνον.

Την Κυριακή το μεσημέρι, το εργαστήρι και σπίτι του – μια θαυμάσια μονοκατοικία στην καρδιά του Ζωγράφου (Ανακρέοντος 38) – παραδόθηκε στο κοινό. Πρόκειται στην ουσία για άλλο ένα παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη, στο οποίο ο γλύπτης είχε δωρίσει όλα τα έργα που είχε στην κατοχή του ενώ ο υιός του Αλέκος είχε δωρίσει το ακίνητο.

Πολλά από τα εμβληματικά του γλυπτά είναι σκορπισμένα στον κήπο ενώ τμήματα της οικείας – εργαστηρίου έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να παρουσιάζουν στον επισκέπτη την πλούσια ζωγραφική του δουλειά.

Ο Γιάννης Παππάς εξακολουθεί να ζει μέσα από τα γλυπτά του που βρίσκονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, από το Μέτσοβο μέχρι τη Χίο και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη. Τώρα όμως θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε και εμείς την ατμόσφαιρα του εργαστηρίου του. Για να λειτουργήσει κανονικά ο νέος μουσειακός χώρος απαιτείται μελλοντικά η προσθήκη μιας διώροφης πτέρυγας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή