Εκθεση με πορτρέτα λογοτεχνών

Εκθεση με πορτρέτα λογοτεχνών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καλύτερη στέγη εξασφάλισαν από χθες 118 έργα του εικαστικού Γιάννη Ψυχοπαίδη, στον νέο «Πολυχώρο» των εκδόσεων «Μεταίχμιο» (Ιπποκράτους 118). Ανάμεσα σε βιβλία και αντικείμενα για το βιβλίο, τα 118 πορτρέτα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών κοσμούν από τη Δευτέρα το βράδυ, μεταφέροντας την προσωπικότητα του καθενός και το κλίμα της εποχής στο μικρό εμβαδόν της επιφάνειας του κάθε έργου.

Οι μορφές των Κάλβου, Σολωμού, Βαλαωρίτη, Ροΐδη, Παπαδιαμάντη, Παλαμά, Καβάφη, Καζαντζάκη, Βάρναλη, Σεφέρη, Εμπειρίκου, Ελύτη, Εγγονόπουλου, Βρεττάκου, Τσίρκα, Σαχτούρη, Αναγνωστάκη, Καρούζου, αλλά και πορτρέτα του Λόρδου Βύρωνα, και των Ρεμπώ, Προυστ, Πάουντ, Μαγιακόφσκι, Λόρκα, Μπρεχτ, Νερούδα, Μπέκετ κ. ά. είναι το καταλληλότερο φόντο για ένα χώρο με βιβλία, που φιλοδοξεί να γίνει τόπος συνάντησης, προβολών, αγορών, σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Τα έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2007 και το κοινό μπορεί όχι μόνο να τα θαυμάσει, αλλά και να τα αγοράσει – και ήδη έχουν πουληθεί αρκετά. Ηδη τα 118 πορτρέτα κυκλοφορούν και σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» με τον τίτλο «Το πιο τίμιο – τη μορφή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή