Η Νίνα Ναστάζια στην Αθήνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έχουν χαρακτηρίσει «εύθραυστη πριγκίπισσα» και «θηλυκό Λέοναρντ Κοέν». O λόγος για τη Νίνα Ναστάζια, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης αμερικανικής Indie/Rock σκηνής. H Νίνα επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας, και εμφανίζεται απόψε, για μια μόνο βραδιά, στο «AN» κλαμπ (Σολωμού 13-15). Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Χόλιγουντ, από νωρίς προτίμησε το «Μεγάλο Μήλο, όπου όλα συμβαίνουν»: τη Νέα Υόρκη, όπου και ζει έως σήμερα, στη μικρή καλλιτεχνούπολη του Τσέλσι.

Από το ξεκίνημά της, η Νίνα θέλησε να προσδώσει σάρκα και οστά σε θέματα-εμμονές που σφράγισαν στη συνέχεια όχι μόνο τους στίχους των τραγουδιών της, αλλά και τη γενικότερη ατμόσφαιρα των συνθέσεών της: το αίσθημα της απώλειας, η χαμένη παιδική ηλικία, η σημασία του ονείρου στην καθημερινότητα, ένας ερωτισμός που φιλτράρεται μέσα από αισθήματα λεπτών αποχρώσεων, αποτέλεσαν το υλικό της στα τέσσερα μέχρι σήμερα άλμπουμ της. Το ντεμπούτο έγινε το 1999 με το «Dogs», το οποίο σηματοδότησε, μεταξύ των άλλων, την έναρξη της στενής και μόνιμης μέχρι σήμερα συνεργασίας της με τον φημισμένο μηχανικό ήχου και παραγωγό Στιβ Αλμπίνι (Nirvana, Pixies). Ακολούθησαν δύο ακόμα άλμπουμ («The Blackened Air», «Run to Ruin»), για λογαριασμό της ιστορικής εταιρείας του Σικάγο «Touch & Go», τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής από κοινό και κριτική. Υστερα από μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ευρώπη, η Νίνα Ναστάζια ηχογράφησε το τελευταίο της άλμπουμ («On Leaving»), που θεωρείται και το καλύτερό της. Απόψε, η «πορσελάνινη» Νίνα θα συνοδεύεται από την εξαμελή μπάντα της, με κιθάρες, μαντολίνα, ακορντεόν, τσέλο, βιόλα και μπάσο ερμηνεύοντας τις λυρικές, θλιμμένες μελωδίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή