ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις θεατρικές πρεμιέρες

«Εφτά λογικές απαντήσεις» θα επιχειρήσει να δώσει από αύριο, Παρασκευή, στο κοινό, ο Αντώνης Αντύπας που σκηνοθετεί το πρώτο έργο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα, Λεωνίδα Προυσαλίδη στην Κεντρική Σκηνή του Απλού Θεάτρου. Μέσα από έναν λόγο ζωντανό, σύγχρονο, αφαιρετικό και ποιητικό, κάποτε γεμάτο χιούμορ, οι ήρωες, έγκλειστοι σε μια πραγματικότητα από την οποία λένε ότι προσπαθούν να ξεφύγουν, κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν στην ομηρία της.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, τη μουσική η Ελένη Καραΐνδρου, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, τα video η Βουβούλα Σκούρα. Πρωταγωνιστούν: Εύα Κοταμανίδου, Ράνια Οικονομίδου, Γιώργος Μωρόγιαννης, Αρης Λεμπεσόπουλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Βασαρδάνης.

Πρεμιέρα της παράστασης «Πολύ κακό για το τίποτα» με τον Χάρη Ρώμα και τη Ρένια Λουιζίδου στο θέατρο Αμιράλ. Η απόδοση του έργου ανήκει στον Εδουάρδο Κωνσταντινίδη. Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Ρένια Λουιζίδου, Γιάνννης Καρατζογιάννης, Αγης Εμμανουήλ, Θάλεια Ματίκα κ.ά.

Αύριο κάνει πρεμιέρα η φαρσοκωμωδία του Αντρέ Ρουσέν «La Mamma», στο θέατρο «Πρόβα», σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσόγκα.