Αθήνα: γιορτινή πρεμιέρα την Πέμπτη

Αθήνα: γιορτινή πρεμιέρα την Πέμπτη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και η πόλη βάζει τα γιορτινά της. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κεντρικά σημεία και πλατείες της Αθήνας θα γεμίσουν χρώματα και γλυκιές γεύσεις: Πλατεία Συντάγματος και πλατεία Κοτζιά, Ζάππειο αλλά και γειτονιές όπως το Παγκράτι, το Θησείο, η Κυψέλη, η Πανόρμου θα γεμίσουν Αη Βασίληδες, θέατρα δρόμου, και θα πλημμυρίσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα μουσικά σύνολα και τη φιλαρμονική του Δήμου. Συγκεκριμένα: από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα έχει στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος η γειτονιά του Αη Βασίλη, με τη γνωστή μας πλέον «ζαχαρένια πόλη», όπου θα φιλοξενηθούν ζαχαροπλαστεία της πόλης προσφέροντας στους επισκέπτες χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φυσικά, θα υπάρχει και το «εργαστήρι του Αη Βασίλη» και πολλές ακόμα εκπλήξεις όπως ένα σπάνιο Carousel-αντίκα του 1886 χωρητικότητας 80 θέσεων, με μικρά αλογάκια και παραμυθένιες άμαξες.

Δύο ημέρες αργότερα, στην πλατεία Κοτζιά θα στηθεί η «Γειτονιά των ευχών», όπου, εκτός από το χριστουγεννιάτικο παζάρι, την αγορά με τα όμορφα, ξύλινα σπιτάκια, ένα Baby-Carousel και ένα πράσινο δέντρο με περίτεχνα παραδοσιακά παιχνίδια, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις κάρτες τους με ένα ειδικά τυπωμένο, γιορτινό γραμματόσημο και να στείλουν τις ευχές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή