Bbc– «H Αγρια Νοτια Αμερικη»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο μέρος της «Αγριας Νότιας Αμερικής» ολοκληρώνει τη σειρά ντοκιμαντέρ του BBC, που προσφέρεται από την «Καθημερινή». Η σειρά έχει τιμηθεί με υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA, καθώς και με διακρίσεις στο Missoula International Wildlife Film Festival. Στο τελευταίο DVD της σειράς περιλαμβάνονται τα επεισόδια που αναφέρονται στη ζούγκλα του Αμαζονίου και στις ακτές των πιγκουίνων.

Ο Αμαζόνιος είναι το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου, με μια ποικιλία ζωής που είναι τόσο σπουδαία ώστε μόνο μέσα σε μια έκταση δύο τετραγωνικών μιλίων οι επιστήμονες μπόρεσαν να μετρήσουν 3.000 διαφορετικά είδη φυτών, 530 είδη πουλιών και έντεκα είδη πιθήκων. Ομως η ζούγκλα αυτή δεν είναι μόνο γεμάτη από ποικιλία και χρώματα αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Στο επεισόδιο που αναφέρεται στις ακτές των πιγκουίνων, αναλύεται πώς από τα νησιά Φόκλαντ μέχρι τα τροπικά Γκαλαπάγκος, το παγωμένο ρεύμα των ακτών δημιουργεί ένα από τα πλουσιότερα θαλάσσια οικοσυστήματα πάνω στη Γη, με μία από τις υψηλότερες πυκνότητες θαλασσίων πουλιών που έχουν παρατηρηθεί στον πλανήτη. Αυτή η περιοχή είναι η κατοικία για τις δολοφόνους φάλαινες, τα δελφίνια, τις φώκιες, τα άλμπατρος, τους πελεκάνους, τις μόνες θαλάσσιες σαύρες, των απανταχού παρόντων πιγκουίνων και πληθώρας άλλων θαλάσσιων ζώων. Πρόκειται για ένα απίστευτο θέαμα που το συναντάμε μόνο στις ακτές της Νότιας Αμερικής.

Το τρίτο και τελευταίο DVD της σειράς «Η Αγρια Νότια Αμερική» προσφέρεται από την «Καθημερινή» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή