Τεχνοκράτες καλλιτέχνες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν τον τίτλο του τεχνοκράτη αλλά σπανίως γνωρίζουμε και την καλλιτεχνική τους πλευρά. Γι’ αυτό φροντίζει το ΤΕΕ με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν από σήμερα και φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός. Αυτή την επιθυμία εξέφρασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος. Με κάποιους μάλιστα υπολογισμούς διαπίστωσε πως η πλειοψηφία των μηχανικών μελών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ζωγραφίζουν, ενώ οι ηλεκτρολόγοι φαίνεται να προτιμούν τη σκηνοθεσία. Το Τεχνικό Επιμελητήριο παρουσιάζει έργα των μελών του σε τρεις τομείς της τέχνης, τα εικαστικά, το σινεμά και το θέατρο.

Οι «Ημέρες του Πολιτισμού» όπως είναι ο τίτλος του προγράμματος θα διαρκέσουν ώς τις 27 του μηνός, με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μηχανικών. Τα εγκαίνια γίνονται απόψε στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, με έκθεση εικαστικών, επίσης κινηματογραφικές προβολές στον πολυχώρο πολιτισμού Ιντεάλ στην Πάτρα και θεατρικές παραστάσεις από την ομάδα «Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος» και την ομάδα «Fuga».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των: Δ. Ειρηνάκη, Αλ. Τομπάζη, Αννας Φιλίνη,Τ. Αλεξίου, Θ. Κανάκη κ.ά., ενώ το κινηματογραφικό αφιέρωμα ταινίες των: Αντώνη Κόκκινου, Αγγελικής Αντωνίου, Βασίλη Λουλέ κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή