ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου «Η καλοσύνη των ξένων» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο «Πολύεδρο» της Πάτρας, 8.45 μ.μ.

– Η μελέτη του Σαράντου Καργάκου «Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης» (εκδ. Gutenberg) παρουσιάζεται στο Πολεμικό Μουσείο, 6.30 μ.μ.

– «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού έγινε ηχογραφημένο βιβλίο και παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Κατάρτι – Audiobooks» στο «Τιτάνια», Πανεπιστημίου 52, 7 μ.μ.

– «Ικαριακά Σύμμεικτα», το βιβλίο του Θ. Κατσαρού παρουσιάζεται στη Στοά του Βιβλίου, 8 μ.μ., από την Εταιρεία Ικαριακών Μελετών.

– Το βιβλίο της Ειρήνης Χειλά-Ψαλιδοπούλου «Διεθνής Κοινωνία. Η συμβολή του Παναγή Παπαληγούρα» παρουσιάζεται στο Πνευμ. Κέντρο του Δ. Αθηναίων, Ακαδημίας 50, 12 μ.

– «Ο Μωβ Μαέστρος», το βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Κηρήθρες» των Τρικάλων, 8 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο τρομπετίστας Rex Richardson εμφανίζεται στο BarGuruBar – Jazz Upstairs, πλ. Θεάτρου 10 (σήμερα και αύριο, 10 μ.μ.).

– Stars In Concert είναι ο τίτλος του διεθνούς σόου που αρχίζει παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού 143, τηλ. 210-93.15.600).

– Αφιέρωμα στον συνθέτη Gyorgy Ligeti οργανώνεται σήμερα με συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής υπό τον Θόδωρο Αντωνίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16), 8.30 μ.μ.

– Ο σαξοφωνίστας Eric Alexander και οι τρεις μουσικοί του κουαρτέτου του εμφανίζονται στο Ξυλουργείο Μύλου Θεσσαλονίκης, 10.30 μ.μ.

– Ο Βασίλης Ρακόπουλος απόψε (11 μ.μ.) στο Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).

– Λαούτο (Χρήστος Ζώτος) και κρουστά (Αντρέας Παπάς) στην «Αλλη Οχθη», Αρτεμώνος 9, Ν. Κόσμος, 10 μ.μ.

– Μπλουζ και ροκ του ’60 από τους Σ. Κανέλλο, Δ. Σινογιάννη, Ν. Ταλιαδούρο στο «Μακάρι», Ζ. Πηγής 125), 10 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η έκθεση Nonda – έξι δεκαετίες τέχνης (έργα του εικαστικού Επαμ. Παπαδόπουλου) εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

– «Τόπος καταγωγής» είναι ο τίτλος της ομαδικής εικαστικής έκθεσης των μελών του Art Studio «Est» του Κώστα Ευαγγελάτου στο Κέντρο Τέχνης «Πανταζίδης» (Στασινού 8Α & Τελεσίλης, Στάδιο).

– Οι δημιουργίες του Λεωνίδα Φανουράκη παρουσιάζονται στις 7 μ.μ. στην Γκαλερί Φανουράκης, Π. Ιωακείμ 23.