Με ήχους πανκ-ροκ και τζαζ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Joan Wasser τη γνωρίσαμε ως μέλος του γκρουπ Antony and The Johnsons, στη συναυλία του το περασμένο καλοκαίρι στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Η εξαιρετική φωνή της εντυπωσίασε το κοινό, που σήμερα το βράδυ έχει την ευκαιρία να την απολαύσει με το δικό της συγκρότημα, τους Joan As Police Woman στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205).

Τη δεκαετία του ’90 η Joan Wasser συνεργάστηκε με γνωστά γκρουπ όπως οι Black Beetle -συγκρότημα που σχημάτισαν μέλη της μπάντας του Τζεφ Μπάκλεϊ- και οι Lotus Eaters, καθώς και με καλλιτέχνες όπως ο Λου Ριντ, ο Νικ Κέιβ, η Σέριλ Κρόουλ, ο Ντέιβ Γκάχαν των Depeche Mode και οι νεότεροι Ρούφους Γουέινραϊτ και Αντονι Χέγκαρτι.

Η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια όμως, αποφάσισε να διοχετεύσει το ταλέντο της και σ’ ένα δικό της γκρουπ κι έτσι πριν από δύο περίπου χρόνια, σχημάτισε στο Μπούκλιν της Νέας Υόρκης τους Joan As Police Woman. Την περασμένη χρονιά ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Real Life» -στο οποίο θα βασιστούν στη συναυλία τους στο Gagarin- μια δουλειά γερά δομημένη που συνδυάζει το πανκ και το ροκ με την τζαζ και τη σόουλ. Η ίδια μιλάει για τη μουσική της λέγοντας ότι: «αισθάνομαι πως είναι ένας συνδυασμός ανάμεσα στα δύο αγαπημένα μου στυλ: τη soul, όπως την εξέφρασαν ο Al Green και η Nina Simone και το πανκ, με όλα όσα το ακολούθησαν και προήλθαν από αυτό…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή