Ρωσικές χορογραφίες για μπαλέτο στον πάγο

Ρωσικές χορογραφίες για μπαλέτο στον πάγο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα χρόνια ιστορίας μετράει το διάσημο μπαλέτο στον πάγο «Moscow On Ice», που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο κλειστό του Π. Φαλήρου. Αγαπημένα παραμύθια, αποσπάσματα από μιούζικαλ και γνώριμα θέματα από τζαζ, φολκ, ποπ και κλασικό ρεπερτόριο, αναβιώνουν στην παγοπίστα του κλειστού γηπέδου του Τάε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο, από τριάντα ολυμπιακού επιπέδου πατινέρ. Οι επινοήσεις του Ιγκόρ Σαποβάλοφ, που υπογράφει τις χορογραφίες, το ταλέντο και η υψηλή τεχνική κατάρτιση των χορευτών, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα διάρκειας δύο ωρών.

Το Moscow (Ballet) on Ice είναι ο πρώτος επαγγελματικός οργανισμός στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1957 από δύο εμβληματικές προσωπικότητες της τέχνης και του θεάματος στην πρώην ΕΣΣΔ, τον τότε διευθυντή των μπαλέτων Μπολσόι καθηγητή Λέοντιν Λαβρόσκι και τον Γκριγκόρι Αρνολντ, υπεύθυνο παραγωγής του θρυλικού Mos cow Circus. Την τελευταία δεκαετία βασικός χορογράφος του είναι ο Ιγκόρ Σαποβάλοφ ενώ αρκετές από τις πιο πρόσφατες παραγωγές διηύθυνε η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Σίντι Στιούαρτ. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 210 88.40.600.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή