Πέθανε ο Πιέρ Ντελανοέ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα του στιχουργού Πιέρ Ντελανοέ είναι ταυτισμένο με τη μεγάλη ακμή του γαλλικού τραγουδιού τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Ο Γάλλος δημιουργός πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών από καρδιακή προσβολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ένωσης στιχουργών και συνθετών Sacem.

Ο Πιέρ Ντελανοέ δεν υπήρξε απλώς ο στιχουργός 500 και πλέον γαλλικών τραγουδιών, που ερμήνευσαν οι μεγαλύτεροι αστέρες της Γαλλίας. Ηταν ο άνθρωπος που έβλεπε την επιτυχία και που χάρισε σε τραγουδιστές και τραγουδίστριες, του διαμετρήματος της Εντίθ Πιάφ ή του Τζόνι Χαλιντέι, τραγούδια που αγαπήθηκαν σε όλον τον κόσμο. Συνδυάζοντας το συναίσθημα και τα αιτούμενα κάθε εποχής, ο Πιέρ Ντελανοέ έγραψε τους στίχους αξιομνημόνευτων έως σήμερα τραγουδιών που εκφράζουν εμβληματικά το γαλλικό ελαφρό τραγούδι. Ο Ντελανοέ εξέφρασε τη χαρά της ζωής στο «Les Champs Elysees» που έκανε διεθνή επιτυχία ο Τζο Ντασέν το 1969. Για τον Ντασέν έγραψε επίσης τα «Et si tu n’ existais pas» και «L’ ete indien». Για τον Ζιλμπέρ Μπεκώ το «Nathalie», για τον Michel Fugain το «Je n’ aurai pas le temps», για τον Μισέλ Σαρντού το «Les lacs du Connemara». Ατέλειωτη η σειρά των επιτυχιών του που τραγούδησαν ακόμη ο Hughes Aufray, ο Σαρλ Αζναβούρ και τόσοι ακόμη. Με τον θάνατο του Ντελανοέ ξαναθυμηθήκαμε την απήχηση που είχε κάποτε το γαλλικό τραγούδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή