Ο Μαρκ Μαζάουερ στην Ελλάδα

Ο Μαρκ Μαζάουερ στην Ελλάδα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα θα γίνει στις αρχές του χρόνου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ (φωτ.), «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων» (μετ. Κωστας Κουρεμένος, εκδ. Αλεξάνδρεια). Ο Βρετανός ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Columbia University, θα έρθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση του έργου του, που εμβαθύνει στην εξέλιξη της πόλης από την κατάληψή της από τους Οθωμανούς ώς το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου (19.30) στην Αποθήκη Δ, Προβλήτα Α του ΟΛΘ Α. Ε. με ομιλητές τους Ευτυχία Βουτυρά (αν. καθ. Κοιν. Ανθρωπολογίας στο Παν. Μακεδονίας), Βασίλη Γούναρη (αν. καθ. Νεότερης Ιστορίας ΑΠΘ), Χαράλαμπο Μπακιρτζή (έφ. Βυζ. Αρχαιοτήτων), Δημήτρη Σταματόπουλο (λέκτορας Βαλκανικής Ιστορίας στο Παν. Μακεδονίας), Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον συγγραφέα.

Στην Αθήνα, η αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου (12.30) στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10), με ομιλητές τους Νίκο Αλιβιζάτο (καθ. Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Νίκο Καραπιδάκη (καθ. Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Παύλο Τσίμα, Σεραφείμ Φυντανίδη και τον ίδιον τον συγγραφέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή