ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρεμιέρα απόψε για την κωμική οπερέτα του Γιόχαν Στράους «Η Νυχτερίδα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59) σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Η παράσταση ανεβαίνει και αύριο και μετά τις 3 Ιανουαρίου.

– Οι «Ρόδες» εμφανίζονται απόψε στη μουσική σκηνή Συρμός (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο). Το συγκρότημα παρουσιάζει τη νέα του δουλειά.

– Συνεχίζονται οι εμφανίσεις της Belinda Blair με τους Jellyroll, σε μια αναβίωση του σουίνγκ στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17. Μετς)

– Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Κώστας Λειβαδάς εμφανίζονται απόψε στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγιοι Ανάργυροι).

– Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποχαιρετά το Ετος Μότσαρτ με μια συναυλία με έργα του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 8.30 μ. μ. με σολίστ τη Μαίρη – Ελεν Νέζη

ΑΥΡΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στην Πλατεία Συντάγματος λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου θα εμφανιστούν η ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιά του «Ηχόδραση» και το ιταλικό συγκρότημα Corepolis με τραγούδια από τη Νότια Ιταλία.

– Στην πλατεία Κοτζιά θα εμφανιστεί το νεανικό συγκρότημα Zoonga Flap με διασκευές και με δικά τους κομμάτια καθώς και ο Κώστας Μακεδόνας με τον Δημήτρη Μπάση και λαϊκή ορχήστρα.

– Στην Πλατεία Κλαυθμώνος πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου θα είναι ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ.

– Στον «Παρνασσό» (Πλατεία Καρύτση 8) εμφανίζεται στις 8.30 μ. μ. το κουαρτέτο Ellemis με τους μουσικούς Στέλλα Τσάνη, Μιχαήλ Σμιρνόβ, Λευκή Κολοβού και Παναγιώτη Γιαννακάκη.

– Οι Hi Rollers εμφανίζονται για τελευταία βραδιά απόψε στο Planet Music (Λεωφ. Αρδηττού 44) με μπλουζ, σουίνγκ και μπούγκι – γούγκι μελωδίες.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτοχρονιάτικο γκαλά με άρωμα Βιέννης στο Αττικόν (Σταδίου 19) με το Vienna Melange Ladies Quartret και τη σοπράνο Σοφία Καγιά και παιδική χορωδία.